MINDfulness

Wil jij ook minder stress en meer ontspannen, minder negatief gestemd zijn en meer genieten? En wil jij ook de zekerheid van een gecertificeerde en didactisch ervaren trainer? Geef je dan op voor één van onze trainingen.

We geven mindfulness trainingen in Utrecht en (binnenkort ook) in Amersfoort. Hieronder zie je een overzicht van de trainingen die worden aangeboden.


Start 26 maart
Dinsdagavond
19.15 – 21.45
Trainer Guido
26 mrt
2, 9, 16, 23, 30 apr
7, 14, 21 mei
Schrijf je hier in!Start 15 maart
Vrijdagochtend
9.00 – 11.30
Trainer Guido
15, 22, 29 mrt
5, 12, 19, 26 apr
10 mei
Schrijf je hier in!Start 28 mei
Dinsdagavond
19.15 – 21.45
Trainer Guido
28 mei
4, 11, 18, 25 juni
2, 9, 16 juli
Schrijf je hier in!Start 17 mei
Vrijdagochtend
9.00 – 11.30
Trainer Guido
17, 24, 31 mei
7, 14, 21, 28 juni
5, 12 juli
Schrijf je hier in!Vanaf voorjaar 2019 gaat Mindful Utrecht ook trainingen in Amersfoort aanbieden.
Blijf je graag op de hoogte, laat dan hier vrijblijvend je gegevens achter.

Dinsdagavond
Data volgen
Schrijf je hier in!

Woensdagochtend
Data volgen
Schrijf je hier in!

Woensdagavond
Data volgen
Schrijf je hier in!

Vrijdagochtend
Data volgenSchrijf je hier in!


Overzicht van alle trainingen

Praktische informatie

Voor de 8-weekse Mindfulness trainingen en 1 stiltebijeenkomst gegeven door een categorie 1 gecertificeerde trainer:
€ 420,-  bij particuliere deelname (incl. BTW, intake, gesproken meditaties. excl. Werkboek Mindfulness van David Dewulf à € 20,-)
€ 595,-  bij facturering aan bedrijf (incl. BTW, intake, gesproken meditaties. excl. Werkboek Mindfulness van David Dewulf à € 20,- )
Deze investering betaalt zich de rest van je leven uit!

De traditionele Mindfulness training beslaat 8 bijeenkomsten en 1 stiltebijeenkomst van 2,5 uur. Daarnaast krijg je ondersteunende materialen om thuis verder te oefenen. De ochtenden duren van 9.00 tot 11.30 en de avonden van 19.15 tot 21.45.

De dinsdagavonden en vrijdagenochtenden vinden plaats in Studio Loevenhout, Pretoriadreef 49, 3564 BX, Utrecht. Ideaal gelegen bij Ring Utrecht Noord, vlakbij de A2 en de A27. Je kunt de auto gratis voor de deur parkeren.

Tips

Vergoeding door de verzekeraar
Sommige verzekeraars vergoeden de Mindfulnesstraining. Check uw polis voor de precieze bedragen en voorwaarden.
Of bezoek De Zorgwijzer.
Voor alle vergoedingen geldt dat de training gevolgd moet worden bij een VMBN gecertificeerde trainer in Categorie 1, Guido en Els zijn gecertificeerd mindfulnesstrainer en gekwalificeerd bij de beroepsvereniging VMBN, in de hoogste categorie 1. De vergoeding door de zorgverzekeraar heeft geen invloed op de eigen bijdrage. Je krijgt het gehele bedrag vergoed.

Vergoeding door de werkgever
Ook via de Werkgever is het mogelijk het gehele bedrag voor de training vergoed te krijgen. Ziekteverzuim kost een bedrijf veel geld. Je werkgever heeft er groot belang bij dat ziekteverzuim door stress wordt voorkomen. Een mindfulnesstraining krijgt bij werkgevers steeds meer erkenning als een betaalbaar en effectief energiemanagement programma voor medewerkers. Werkgevers vergoeden de kosten altijd vanuit het persoonlijk professionaliseringsbudget of budget voor re-integratie of duurzame inzetbaarheid, dat voor werknemers beschikbaar is. Dit budget kun je inzetten om een stressreductie/ aandachttraining te bekostigen. Schroom dus niet om op je werk na te vragen of ze de training vergoeden in het kader van: Jij investeert je energie, je werkgever het geld en jullie zijn allebei blij met de (werk)resultaten.

Vergoeding door de belasting
In sommige gevallen is coaching en Mindfulness aftrekbaar van de belasting. Je kunt, afhankelijk van je inkomen, 30% tot 50% van de kosten terugkrijgen van de belastingdienst. Je bent zelf verantwoordelijk om te informeren bij de belastingdienst naar de mogelijkheden.

Vergoeding door uitkerende instantie
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training betaalt. Van belang is dan om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan of aan het goed blijven functioneren in een baan.

Vergoeding door de gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers terecht komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een training voor de mantelzorger.

Betalingsregeling of aangepaste prijs
Wanneer de vergoeding voor de training een belemmering vormt, is gespreide betaling of een aangepaste prijs wellicht mogelijk. Neem contact met ons op om over de mogelijkheden te praten.

Els en Guido zijn geregistreerd bij het CRKBO. Els daarnaast nog bij de STIR zodat uw weet dat u met een professionele coach te maken heeft. Dit houdt in dat de kwaliteit van het aanbod is gewaarborgd. Els en Guido zijn gecertificeerd categorie 1 trainers en lid van de VMBN en VVM.

Wil je meer praktische informatie over de training? Klik dan hier. Wil je liever contact met een van de trainers en / of advies op maat? Laat dan hier je gegevens achter of neem contact op met Mindful Utrecht op 030 – 2600357.

Meer over Mindfulness…

De Mindfulness training die wij geven is heel praktisch en voor iedereen. Dus niet zweverig, wel wetenschappelijk onderbouwd. De kracht van dit programma is dat het inzichten uit oosterse filosofie en westerse wetenschap met elkaar weet te combineren. De cursus pretendeert geen ziektes te genezen, maar reikt technieken aan om stress en (fysiek) ongemak beter te hanteren en meer te genieten van het leven door het oefenen met aandacht in het normale, dagelijkse leven. Je kunt Mindfulness leren in een compact programma van 8 weken.

De Mindfulness training

  • Tijdens deze 9 bijeenkomsten leer je contact te maken met je eigen gevoelens, gedachten en gewoonten.
  • Je leert eigen geest en neigingen te observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren.
  • Door de oefeningen leer je vrede te hebben met wat er is en met wie je nu bent.
  • Het is een diepe vorm van acceptatie die je toelaat heldere beslissingen te nemen.
  • Training van aandacht, verkrijgen van inzichten en een vriendelijke houding staan centraal.

Benieuwd wat Mindfulness meditatie is? Dan kun je hieronder een korte video bekijken van John Kabat Zinn, de grondlegger van de moderne Mindfulness, of hier rechts een gratis proefles aanvragen.

Kortom; Wat je bij deze training leert is je aandacht te brengen naar het huidige moment en naar datgene waar jij tijd en energie aan wilt besteden! Je leert om te gaan met moeilijke situaties, gedachten en emoties. Je leert aandacht te geven aan wat positief is in dit leven. En je leert je in het hier en nu te focussen op “wat er is” in plaats van je druk te maken over allerlei “beren op de weg” of “wat er (nog) niet is”.

Verder leer je dat negatieve gedachten en gevoelens niet noodzakelijkerwijs de waarheid of een weergave van de realiteit hoeven te zijn. Het geeft je een keuze: in plaats vanuit een oude gewoonte te reageren op diverse situaties, heb je ook de mogelijkheid om objectief contact te maken met de situatie en een bewust te kiezen hoe jij met deze situatie wilt omgaan.

Het programma is uniek in zijn uitgangspunt dat er met de deelnemers meer in orde is dan dat er mis is. Het is dus geen therapie waarin deelnemers “gerepareerd” moeten worden. Integendeel, het spreekt cursisten aan op hun eigen kracht, wijsheid, en zelfhelend vermogen. De training is heel praktisch: er wordt telkens verbinding gelegd tussen wat je ervaart / leert en jouw dagelijks leven.

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de training klik dan hier.
Ben je benieuwd naar de wetenschappelijk onderbouwing van de training? Klik dan hier.
Of wil je meer praktische informatie over de training? Klik dan hier. Of wil je liever contact met een van de trainers? Laat dan hier je gegevens achter of neem contact op met Mindful Utrecht op 030 – 2600357.START SNEL

Gratis proefpakket

Maak kennis met Mindfulness oefeningen en lees meer!