MINDfulness

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende Mindfulness trainingen en workshops die we aanbieden. Klik op “Lees meer…” bij de training of workshop voor een uitgebreide beschrijving.

De Mindfulness training

De traditionele Mindfulness training van 9 bijeenkomsten.

Lees meer…

Kennismaking Mindfulness

Maak in een middag kennis met de beginselen van Mindfulness

Lees meer…

Jaartraining Mindfulness

Vervolg op de basistraining bestaande uit 10 bijeenkomsten

Lees meer…


 

Stilte bijeenkomst

Een dagdeel in meditatieve stilte met
elkaar doorbrengen

Lees meer…

Mindfulness Coaching

Een combinatie van persoonlijke coaching en mindfulness.

Lees meer…


Wil je meer praktische informatie over de training? Klik dan hier. Wil je liever contact met een van de trainers en / of advies op maat? Laat dan hier je gegevens achter of neem contact op met Mindful Utrecht op 030 – 2600357.

Meer over Mindfulness…

De Mindfulness training die wij geven is heel praktisch en voor iedereen. Dus niet zweverig, wel wetenschappelijk onderbouwd. De kracht van dit programma is dat het inzichten uit oosterse filosofie en westerse wetenschap met elkaar weet te combineren. De cursus pretendeert geen ziektes te genezen, maar reikt technieken aan om stress en (fysiek) ongemak beter te hanteren en meer te genieten van het leven door het oefenen met aandacht in het normale, dagelijkse leven. Je kunt Mindfulness leren in een compact programma van 8 weken.

De Mindfulness training

  • Tijdens deze 9 bijeenkomsten leer je contact te maken met je eigen gevoelens, gedachten en gewoonten.
  • Je leert eigen geest en neigingen te observeren en ontdekken hoe we ons eigen geluk saboteren.
  • Door de oefeningen leer je vrede te hebben met wat er is en met wie je nu bent.
  • Het is een diepe vorm van acceptatie die je toelaat heldere beslissingen te nemen.
  • Training van aandacht, verkrijgen van inzichten en een vriendelijke houding staan centraal.

Benieuwd wat Mindfulness meditatie is? Dan kun je hieronder een korte video bekijken van John Kabat Zinn, de grondlegger van de moderne Mindfulness, of hier rechts een gratis proefles aanvragen.

Kortom; Wat je bij deze training leert is je aandacht te brengen naar het huidige moment en naar datgene waar jij tijd en energie aan wilt besteden! Je leert om te gaan met moeilijke situaties, gedachten en emoties. Je leert aandacht te geven aan wat positief is in dit leven. En je leert je in het hier en nu te focussen op “wat er is” in plaats van je druk te maken over allerlei “beren op de weg” of “wat er (nog) niet is”.

Verder leer je dat negatieve gedachten en gevoelens niet noodzakelijkerwijs de waarheid of een weergave van de realiteit hoeven te zijn. Het geeft je een keuze: in plaats vanuit een oude gewoonte te reageren op diverse situaties, heb je ook de mogelijkheid om objectief contact te maken met de situatie en een bewust te kiezen hoe jij met deze situatie wilt omgaan.

Het programma is uniek in zijn uitgangspunt dat er met de deelnemers meer in orde is dan dat er mis is. Het is dus geen therapie waarin deelnemers “gerepareerd” moeten worden. Integendeel, het spreekt cursisten aan op hun eigen kracht, wijsheid, en zelfhelend vermogen. De training is heel praktisch: er wordt telkens verbinding gelegd tussen wat je ervaart / leert en jouw dagelijks leven.

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van de training klik dan hier.
Ben je benieuwd naar de wetenschappelijk onderbouwing van de training? Klik dan hier.
Of wil je meer praktische informatie over de training? Klik dan hier. Of wil je liever contact met een van de trainers? Laat dan hier je gegevens achter of neem contact op met Mindful Utrecht op 030 – 2600357.

START SNEL

Mindfulness trainingen

Startdata: 11 of 15 januari of 27 februari

Kennismaking Mindfulness

5 of 26 januari

Zelf-compassie training

Startdatum: 29 januari

Kennismaking Zelfcompassie

15 januari

Klik hier voor het volledige overzicht

Gratis proefpakket

Maak kennis met Mindfulness oefeningen en lees meer!