MANFULNESS: Mindfulness & man zijn

MANFULNESS: de volledige Mindfulness training gecombineerd met het beste vanuit yoga en mannenwerk. Een bijzonder krachtig programma!

Onze drijfveer? Onze missie is mannen zoals jij tools geven om een gelukkig, succesvol en authentiek leven te kunnen leiden.
Wij, Lars en Guido, delen met jou belangrijke inzichten die zorgen voor persoonlijke groei op het gebied van gezondheid, relaties, werk, natuurlijk leiderschap en zingeving.

Wil jij ook:

 • Meer energie?
 • Minder stress, meer rust?
 • Weten wat jou écht gelukkig maakt?
 • Meer genieten?

Klik dan hier voor de officiele MANFULNESS website.

MANFULNESS ™ is voor mannen die willen werken aan hun cognitieve, emotionele en lichamelijke ontwikkeling, met als doel minder stress, meer focus en een groter algemeen gevoel van welbevinden.
In dit programma van 3 óf 6 maanden maken mannen op een praktische, luchtige en krachtige manier kennis met de winst die behaald wordt wanneer je als mens je innerlijke drijfveren verkent. Manfulness™ leert je hoe je jouw ontwikkeling nog meer kunnen versnellen.

Naast antwoorden op (persoonlijke) vragen krijgen de deelnemers concrete handvatten om de opgedane inspiratie ook daadwerkelijk in de praktijk te brengen en daardoor evenwichtiger, succesvoller en gelukkiger te leven.

Wat levert MANFULNESS ™ op?

Je werkt, onderneemt en studeert met meer plezier, minder stress en meer succes, doordat je precies weet wat je wilt en hoe je dat op een prettige manier bereikt.
Je weet welke patronen je tegenhouden in je zakelijk en privé leven, en je leert welke patronen vóór je werken in plaats van tegen je.
Je leert hoe je je lijf, stem, gedachten en emoties succesvol kunt inzetten, zodat je impact hebt op jezelf en je omgeving en deze in beweging brengt.
MANFULNESS verhoogt je ‘resilience’; je veerkracht, je incasseringsvermogen, je weerstandsvermogen.
MANFULNESS is een programma van 3 of 6 maanden waarin de groep elke maand 1 dagdeel bij elkaar komt om getraind en gecoached te worden door de ervaren MANFULNESS-trainers; Guido Stalman & Lars Ros. De afsluiting bestaat uit een weekend in de natuur. We werken met groepen mannen tot maximaal 16 deelnemers.

Data Workshops MANFULNESS

klik hier

Data MANFULNESS trainingen

klik hier

De trainers

Guido Stalman is de oprichter van Mindful Utrecht. Guido is een enthousiaste en mensgerichte trainer die tevens als (Mindfulness) trainer en docent verbonden is aan de Hogeschool Utrecht. Hij heeft met vallen en opstaan moeten leren hoe belangrijk het is om Mindful te leven en werken. Nu is het zijn grote passie om anderen te leren hoe ook zij dit kunnen doen.
Guido heeft zich ontwikkeld tot Mindfulness trainer door opleidingen te volgen bij UC Berkeley (Jack Kornfield & Tara brach), Hogeschool Utrecht, Instituut voor Aandacht en Mindfulness (David Dewulf) en Ehipassiko (Paul van Hooydonck) en Innerfire (Wim Hof). Daarnaast heeft hij Thais boeddhisme gestudeerd aan de ABAC University in Bangkok.

Lars Ros is als 11-jarige zijn carrière als trainer begonnen als zeilinstructeur en al tijdens zijn studie Commercieel Technische Bedrijfskunde is hij gaan ondernemen in de watersport en de yoga. 20 jaar geleden gaf hij al bedrijfsyoga en Lars heeft duizenden mensen getraind in zeilen, yoga, sales, NLP, communicatie en lichaamstaal.
Begin 2000 heeft Lars een opleidingsinstituut in Italië opgezet. Terug in Nederland heeft Lars verschillende managementfuncties bekleed en vanaf 2008 is hij weer zelfstandig ondernemer, waarbij hij zijn ervaring gebruikt in zijn yogalessen, train-de-trainer programma’s, coaching en zijn werk als mentor voor sprekers, ondernemers en professionals.
Lars gebruikt zeilen graag als metafoor en in zijn training is hij altijd op zoek naar de meest eenvoudige manier om handvatten over te brengen aan mensen die geïnteresseerd zijn in het vormgeven van een zinvol leven.

Meer over MANFULNESS

MANFULNESS is een krachtige combinatie van de beste tools uit mindfulness, yoga, en persoonlijke ontwikkeling voor mannen. MANFULNESS geeft inzichten en gereedschappen waardoor jij nog meer sturing kunt geven aan de kwaliteit van jouw leven. Meer focus, meer ontspanning, meer plezier en resultaat.

Het programma is opgebouwd uit 3 bouwstenen.
Laten we eens beginnen met de eerste:

 1. Richten van aandacht en energie

  1. Aandacht trainen
  2. Focus / visie bepalen

Door jouw ‘aandachtspier’ te trainen wordt het steeds makkelijker om jouw aandacht en energie op die dingen te richten, waar je ze op wílt richten. En wordt je steeds minder geleefd door de waan van de dag. Die aandacht trainen we door middel van meditatie, yoga en andere praktische tools.

Als je die aandachtspier gaat trainen is het essentieel om glashelder te hebben waar jij jouw aandacht en energie in wilt investeren: jouw hogere doel, jouw focus of visie.
Wanneer je deze nog niet helder hebt is het mogelijk dat veel van je aandacht en energie weg lekt naar onbeduidende zaken. En als jij geen helder doel hebt, heb je een doel: jouw doel vinden.

Dan de tweede bouwsteen:

 1. Verkrijgen van inzicht

  1. Bekrachtigend patronen (deze bouwen)
  2. Niet-bekrachtigend patronen (deze demonteren)

Door regelmatig te mediteren of yoga te beoefenen ga je inzien in welke patronen jij jouw aandacht en energie in investeert. De ongetrainde aandacht is vluchtig. Proberen we deze ergens op te richten, dan is de kans groot dat deze na een korte tijd afdwaalt.
Door op te merken waar die aandacht naar keer op keer naar toegaat (plannen, zorgen, verlangen) krijg jij inzicht in hoe jij jouw eigen (on)rust creëert.

Hierdoor leer je welke patronen je tegenhouden in je zakelijk en privé leven, en welke patronen vóór je werken. Je krijgt gereedschappen om helpende patronen op te bouwen en niet-helpende patronen te demonteren.

En tenslotte de laatste bouwsteen:

 1. Vriendelijker voor jezelf

  1. Zelf-zorg
  2. Zelf-acceptatie (groei versneller voor je persoonlijke ontwikkeling)

Zelf-zorg gaat over de dingen doen waardoor jij gelukkig en gezond wordt en blijft. Dit is geen egoïsme. Wanneer jij beter voor jezelf zorgt kun je ook beter voor de ander zorgen.

Zelf-acceptatie gaat over het stoppen met weerstand bieden of vastklampen aan die patronen die ons niet verder helpen.
Laten we piekeren eens als simpel voorbeeld nemen. Wat gebeurt er wanneer je merkt dat je aan het piekeren bent, terwijl je iets anders wilt doen zoals slapen, ontspannen, of luisteren naar je partner? Het is vrij gangbaar om weerstand te bieden door het proberen weg te drukken, het te veroordelen of te gaan piekeren over hoe jij van het piekeren afkomt. Door die weerstand voedt je het alleen maar.
Soms is het lastig om er niet in mee te gaan en kies je (on)bewust voor het blijven hangen in het piekeren, omdat je het gevoel hebt dat wanneer je het oplost, je wel rust zult vinden.
In beide gevallen gooi jij olie op het vuur van dat niet-helpende patroon.

Hoe zou het zijn als je een dergelijk niet-bekrachtigend patroon d.m.v. de 3e bouwsteen gewoon kunt laten zijn? Zonder oordeel, afkeer of reactiviteit?
Hoe zou het zou als je dit patroon al in een heel vroeg stadium herkent d.m.v. de 2e bouwsteen?
En hoe zou het zijn als jij vervolgens steeds makkelijker kunt kiezen waar je écht je aandacht in wilt investeren d.m.v. de eerste bouwsteen?

Kortom hoe zou het zijn als jij meer sturing hebt over jouw eigen levenskwaliteit?
Welkom bij MANFULNESS.

START SNEL

Gratis proefpakket

Maak kennis met Mindfulness oefeningen en lees meer!